Veel gestelde vragen


Maar wat als ik angst heb voor hypnose?

Bij sommige mensen is er een angst gecreëerd voor hypnose door wat ze hebben gezien of hebben meegemaakt tijdens een hypnoseshow of televisieprogramma. Hierbij is bij deze mensen (onbedoeld) een beeld gevormd, dat ze onder hypnose altijd maar zonder eigen controle bijvoorbeeld een hond nadoen, een citroen eten alsof het een sinaasappel is of zelfs hun pincode afstaan. Dit beeld is onterecht, omdat je bewustzijn tijdens hypnose altijd aanwezig blijft. Door deze aanwezigheid kun je dus zelf bepalen of je iets wel of niet doet. Mocht er onverhoopt toch nog angst bestaan voor hypnose, dan haalt de mindstyle engineer op een professionele wijze deze angst bij je weg.


Wat als ik niet uit hypnose komt?

Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zo intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te ontwaken dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap. Na een rustperiode zal die persoon uiteindelijk gewoon weer ontwaken.


Raak ik tijdens de hypnose de controle over mijn lichaam en geest kwijt?

Nee. Niemand kan tegen zijn/haar zin in in hypnose gaan. Elke vorm van hypnose is zelfhypnose, waarbij de hypnotiseur het proces begeleidt. Een gecertificeerde hypnose therapeut zal je nooit dingen laten doen die tegen je wil in gaan. Sterker nog, je zal dan direct uit hypnose komen.


Komen er nare dingen uit het verleden naar boven als ik in hypnose ben?

Nee, tenzij dit nadrukkelijk van te voren is besproken. MindStyle Engineering maakt gebruik van directe en echte hypnose, waarbij het doorgaans om een issue op te lossen, onnodig is de oorzaak te achterhalen of terug te gaan in het verleden.


Werkt hypnose als ik er niet in geloof?

Jazeker, ook personen die er niet in geloven kunnen in hypnose gaan. Het is wel zo dat personen die de instructies van de hypnotiseur goed opvolgen sneller resultaat merken. Ook personen die er meer voor openstaan of een sterkere motivatie hebben om dingen te veranderen, zullen sneller resultaat ervaren.


Kan ik me alles herinneren na de hypnose?

Ja, vertel het maar na de sessie en dan weten we het. Indien van te voren nadrukkelijk is afgesproken om alleen datgene na de hypnose te onthouden wat nuttig is, is dat eventueel ook een mogelijkheid. Sommige mensen willen juist niet alles onthouden.


Wordt er een garantie gegeven?

MindStyle Engineering garandeert dat er optimaal wordt ingezet om het meest snelle en efficiënte gewenste resultaat te bereiken. Resultaten garanderen zijn uiteraard onmogelijk, hoe graag dit ook toegezegd wordt. Een pil, een operatie, een advocaat, een psycholoog e.d. kunnen dit helaas ook niet.